[O1] Na co zwrócić uwagę przy zakupie Octavii I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Funner
    Classic
    • 2013
    • 1

Zamieszczone przez lilo
    Zamieszczone przez McGan
    lilo, no to przy 30 już będzie dość mocno wystawać, kurcze
    No niestety , nie pomyślałeś bo skoro dałeś do lakiernika było trzeba błotniki poszerzyć

Ale o ile się nie mylę ty masz glebe więc koła powinny być na styk .
    Tak, jest gleba -35, zastanawiam się jak to przy ET30 by wyglądało? Żeby nie było jak w dragsterze :lol:
  • reka123
    Classic
    • 2011
    • 1

Miło mi Was wszystkich przywitać, jestem nowy na forum. Szukałem podobnego tematu, ale wyszukiwarka nic nie znalazła (bądź nie umiem szukać ). Mam również nadzieję, ze napisałem w dobrym dziale. Chciałbym Was prosić o wskazanie słabych stron octavii, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie. Poszukuje benzyniaka, z tego co wyczytałem to optymalnym wyborem jest 1.6 102KM, ponoć silniki te są trwałe i dobrze znoszą instalacje LPG.

Komentarz

• bws34
      Rider
      • 2011
      • 543

Witam kolege Nie szukaj 1.6 bo to silnik słaby i do tego skrzynia pada.. Lepiej poszukać 1.8 lub 2.0

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0 tu masz mój stary temat
      "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Northeusz
        RS
        • 2010
        • 1677
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Re: Na co zwrócić uwagę przy zakupie Octavii I

Zamieszczone przez reka123
        Miło mi Was wszystkich przywitać, jestem nowy na forum. Szukałem podobnego tematu, ale wyszukiwarka nic nie znalazła (bądź nie umiem szukać ). Mam również nadzieję, ze napisałem w dobrym dziale. Chciałbym Was prosić o wskazanie słabych stron octavii, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie. Poszukuje benzyniaka, z tego co wyczytałem to optymalnym wyborem jest 1.6 102KM, ponoć silniki te są trwałe i dobrze znoszą instalacje LPG.
        Co do silników kolega nie podał w jakich rocznikach poszukuje samochodu, ponieważ od pewnego rocznika 2.0 nie były dostępne, a 1.6 (przede wszystkim ten) i 1.8 były dostępne również w Tourach. Ogólnie nie kojarzę benzyniaka w O1, który sprawiałby problemy przy konwersji na LPG. O 1.6 słusznie słyszałeś, że są trwałe i chyba najtańsze w serwisowaniu. Natomiast dynamika - to już sam musisz ocenić podczas jazdy, czy 102 rącze kunie wystarczą, czy lepiej szukać 1.8T ze 150 rumakami . Szukasz benzyniaka, więc mniejsza szansa na kręcony przebieg, co nie oznacza, że musisz ślepo wierzyć w wyświetlane cyferki. W przypadku silników 1.6, 1.8 wolnossak i 2.0 nie musisz przejmować się jakimiś drogimi rzeczami podczas eksploatacji. W 1.8T masz turbo. Jak sprzedający wiedział jak się tego używa i jak się z tym obchodzić to kupujesz piękny silniczek podatny w razie potrzeby na podbicie KM i Nm :twisted:. Z większymi silnikami zazwyczaj, choć nie zawsze można trafić lepsze wyposażenie. Jak kupisz i coś będzie Cie trapić (oby nie) to lektura w dziale pomocy jest nieprzebrana i na każdy praktycznie temat możesz uzyskać pomoc .
        Pozdrawiam
        Northeusz

Komentarz

Pracuję...